img

Семинар на Земеделски институт - Ст. Загора и НССЗ за грижите за овцете в периода на бременност

19.09.2022

Семинар на тема „Грижи за овцете през периода на бременност – гаранция за успех и висока продуктивност“ организират Земеделският институт - Стара Загора на Селскостопанска академия и Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) - Монтана.

Събитието ще се проведе на 21 септември, сряда, в Областна дирекция - Монтана на ДФ „Земеделие“, намираща се на бул. „Трети март“ 74, ет. 6.

Началният час на семинара е 10:00 часа, като се предвижда да продължи три часа.

Участниците ще се запознаят с основните грижи при овцете през отделните стадии в периода на бременност и ще получат препоръки за избягване на често допускани грешки. По време на семинара ще бъдат представени и добри практики при храненето и отглеждането на бременни овце.

Във втората част на събитието ще бъдат представени възможностите за подпомагане на младите фермери по подмярка 6.1 „Стартова помощ за развитие на млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014- 2020 г.

Информация, програма и покана за събитието: в уебсайта на Agri.bg: https://agri.bg/novini/tsenni-sveti-za-ovtsete-prez-perioda-na-bremennost