img

ИРЕМК – Казанлък - потенциален участник в Консултативен съвет по маслодайната роза

17.01.2022

Онлайн срещата между ръководството на аграрното министерство и представители на сектор „Растениевъдство” е продължила 6 часа, съобщава сайтът АГРИ БГ. Според публикацията от пресофиса на ведомството са уведомили, „че е постигнато съгласие да се създаде работна група, която да нищи проблемите с работната ръка в сектора“.

По време на срещаща е била обсъдена и идеята за свикване на Консултативния съвет по маслодайната роза, който да подпомогне изготвянето на стратегията за развитие на сектора и да работи по предложения, свързани с осигуряване на условия за привличане на работна ръка за него. 

Към въпросния Консултативен съвет се планира да се привлекат в съвета и експерти от социалното министерство и Института по розата и етеричномаслените култури (ИРЕМК) - Казанлък, който е в структурата на Селскостопанска академия. Министърът на земеделието Иван Иванов е посочил още, че предстоят разговори и с кредитни институции, за разглеждане на възможността за подпомагане в земеделието, сред които и осигуряване на заемни средства извън бюджета за началото на кампанията по розобера още през тази година, отбелязва публикацията. 

Информация по темата и за срещата между ръководството на аграрното министерство и представители сектор „Растениевъдство” четете в уебсайта на АГРИ БГ:

https://agri.bg/novini/sreshchata-ministerstvo-sektor-rastenievdstvo-mnogo-obeshchaniya-i-zayavki-shche-sledim-koe-shche-se-izplni