В края на миналата седмица в Института по лозарство и винарство – Плевен бяха подписани договори между директорите на научното звено доц. Емил Цветанов и на Професионалната гимназия по лозарство и винарство „Александър Стамболийски” в (ПГЛВ), както ...
ПрочетиПовече от 18 европейски организации ще работят заедно, за да могат изследователите и фермерите да обменят знания за най-добрите биологични практики в производството на храни. За целта на 25 и 26 ноември координаторите на амбициозната инициатива бяха ...
ПрочетиНа 3 декември 2024 г. в хотел ЕКСПО София, град София в хибриден формат се проведе учредителната среща на БИОИЙСТ ХЪБ България.Мероприятието бе организирано от Селскостопанска академия по проект „Стимулиране трансформацията на биоикономиката за регио...
ПрочетиНа официална церемония на 3 декември 2024 г. бяха връчени наградите на единадесетото издание на конкурса „Принос в механизацията на земеделието“. Организатори на конкурса са Министерство на земеделието, Аграрен университет - Пловдив, Селскостопанска ...
ПрочетиИнститутът по овощарство - Пловдив към Селскостопанска академия участва в училищната програма на Втория Пловдивски фестивал на науката, организиран от Фондация „Красива наука“ в партньорство с Министерство на образованието и науката, Община Пловдив и...
ПрочетиНа 29.11.2024 г. на неофициално посещение в Института по лозарство и винарство (ИЛВ) - Плевен към Селскостопанска академия беше Н. Пр. г-жа Наталия Берген, посланик на Р. Словения в България.Нейно превъзходителство пристигна в научото звено, водейки ...
ПрочетиИнститутът по земеделие – Кюстендил към Селскостопанска академия проведе трета дейност в изпълнение на проект № BG06RDNP001-1.004-0001 „Добри практики за устойчиво и екологично плодопроизводство“ по подмярка 1.2. „Демонстрационни дейности и действия ...
ПрочетиНа 2 декември 2024 г. в зала „Яйцето“ на СУ „Климент Охридски“ официално бяха връчени договорите по процедура „Подкрепа за развитие на проектна докторантура“ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс (ЕСФ+)....
Прочети„Нашите космически храни са летели в космоса и с тях са се хранили екипажите на нашите космонавти Георги Иванов и Александър Александров. Тогава се създава т. нар. „Българско космическо меню“, което в момента е наша запазена марка. Също така храна се...
Прочети12-ият Национален агросеминар в Албена започна с акцент върху бъдещето на земеделието :https://pronewsdobrich.bg/12-iyat-natsionalen-agroseminar-v-albena-zapochna-s-aktsent-varhu-badeshteto-na-zemedelieto-(snimki)-p534535НАЗ отбелязва своите 18 г. с ...
Прочети1373 ул. "Суходолска" № 30 София
+359 2 812 75 05
ssa@agriacad.bg