img

Победителката в надпреварата за едра череша в Кюстендил е с диаметър 36 милиметра

28.06.2022

Плод с диаметър 36 милиметра е най-едрата череша в 15-ото издание „Празник на черешата 2022” в Кюстендил, информира сайтът Sinor.BG. Публикацията цитира информацията на „Фокус”, за спечелилите наградата. Това са читалище „Христо Ботев“ от село Пиперков чифлик и читалище „Просвета“ от село Граница.

Журито на конкурса беше в състав проф. д-р Илияна Кришкова, директор на Института по земеделие – Кюстендил към Селскостопанска академия, Евгени Серафимов, Виолет Вьорлер и Любляна Начева.

За най-атрактивно вешало беше определено това на читалище „Христо Ботев“ от село Пиперков чифлик. На второ място се нареди домът за пълнолетни лица с физически увреждания „Ильо Войвода“. Първо място в категорията за най-оригинално пано беше присъдено на читалище „Славчо Темкин“ от село Драговищица, а второто място зае читалище „Спасовица“ от село Николичевци.

За най-красив черешов щанд беше определен този на читалище „Пробуда“ в село Копиловци. Второто място зае читалище „Отец Паисий“ от село Багренци. На трето място беше поставен щандът на читалище „Съгласие“ от село Жабокрът.

        Информацията в уебсайта на Sinor.BG: https://sinor.bg/64433-pobeditelkata-v-nadprevarata-za-edra-cheresha-v-kyustendil-e-s-diametar-36-milimetra