img

ИЗК „Марица“ ще представи производители на традиционни сортове култури на Фестивала на розовия домат

09.09.2021

Участващите във фермерския пазар земеделци от с. Смилян, с. Реселец, гр. Петрич и гр. Пловдив ще бъдат представени лично от Институт по зеленчукови култури (ИЗК) „Марица“ – Пловдив към Селскостопанска академия. Производителите ще предлагат различни сортове розови домати, краставици, смилянски фасул, реселешки лук и други пресни зеленчуци. Автентичните български продукти ще намерят специално място и в менюто на едни от най-популярните ресторанти за стрийт фууд в София.

За пета поредна година МЕТРО България ще отбележи празника на традиционните български продукти и добрия вкус – „Фестивал на розовия домат“. Специален фермерски пазар ще очаква посетителите на 12 септември от 10:00 до 17:00 часа на паркинга на магазин МЕТРО на бул. „Цариградско шосе“ 7-11 км. Освен с традиционния фермерски пазар, тази година „Фестивал на розовия домат“ ще бъде отбелязан и с редица дигитални активности, които ще зарадват потребителите с интересно и полезно съдържание и много награди, информира сайтът „Актуално”.

Изданието на инициативата тази година е свързано с мисията на голямата търговска верига да популяризира автентичните селскостопански продукти на страната ни. Това ще се случи по време организирания фермерски пазар на родни производители, с които МЕТРО България работи съвместно в рамките на програмата „Отгледано с грижа в България“.

 Цялата информация четете в уебсайта на „Актуално”:

https://www.actualno.com/society/metro-bylgarija-otbeljazva-festival-na-rozovija-domat-sys-specialen-fermerski-pazar-na-12-ti-septemvri-v-sofija-news_1640851.html