img

ИЗК „Марица“ приема заявки за производство на пикиран разсад от зеленчукови култури

24.01.2023

Заявки за производство на пикиран разсад (в табли) от седем различни култури за производствен сезон 2023 г. приема Институтът по зеленчукови култури (ИЗК) „Марица“ – Пловдив на Селскостопанска академия

Производителите могат да избират от традиционните високопродуктивни традиционни сортове домати на научното звено - „Розово сърце”, „Алено сърце”, „Идеал”. В допълнение Институтът предлага и новите сортове „Розово сияние” с розови плодове и „Дара” - с червени плодове.

От ИЗК „Марица“ също така се предлага да бъде произведен и разсад от домати, тип чери сорт „ИЗК Аля” и два нови сорта „Мини мис” – нов сорт розово чери и „Сълзица” – нов сорт червено чери.

За производителите на пипер се предлага производство на разсад от три сорта – „Ивайловска капия”, „Сиврия 600” и „Стряма”. От лютите сортове се залага разсад на „Джулюнска шипка 1021” и новия сорт „Руевит”.

Разсад от краставиците от сорт „Гергана”, тиквички от сортовете „Бистра” и „Горнооряховска“, както и от пъпешите от сорт „Победител” са другите възможности за   високопродуктивни, качествени и вкусни зеленчуци, които ще предложи ИЗК „Марица“.

Разсадът ще бъде готов за получаване през периода от края на месец април до 15 май 2023 г. Цената му с ДДС ще е 0,80 лв. на брой растение

Информация по темата и в уебсайта на Агрозона