img

Институтът по криобиология и хранителни технологии в програма „Отгледано с грижа в България“

13.12.2021

Институтът по криобиология и хранителни технологии представя  Селскостопанска академия в програмата на МЕТРО България „Отгледано с грижа в България“. Един от най-емблематичните продукти за родната кухня е българският розов домат, който присъства в голяма част от традиционните ни ястия. В рамките на Третата фаза на кампанията – „Вкусът от миналото в бъдещето“ е разработена авторска рецепта и е произведена лиофилизирана крем супа от розови домати и традиционни български продукти, предназначена за консумация в Космоса. За Института по криобиология и хранителни технологии участието в начинанието на МЕТРО е важно, защото вярваме, че българското кулинарно наследство има място в космическото меню, а разработената рецепта представя традиционния български вкус в нова визия.