img

Институт по консервиране и качество на храните - Пловдив в онлайн семинар “Устойчиви хранителни системи”

29.07.2024

На 23 юли от 14 ч. се проведе Онлайн семинар на тема „Устойчиви хранителни системи”,  където бяха представени и условията за кандидатстване по подмярка 4.2. Събитието бе с продължителност малко над 2 часа. 

Организатори бяха Национална служба за съвети в земеделието – Централно управление и Институт по консервиране и качество на храните – Пловдив към Селскостопанска академия. 

По време на семинара участниците разбраха какво представляват устойчивите хранителни системи и защо са пряко свързани с устойчивото земеделие. Бяха представени практики за постигане на устойчива хранителна система с фокус върху земеделието. Дейността на земеделските стопани е от значение за трансформирането на хранителните системи, така че да се подобри диетата и качеството на човешкия живот в дългосрочен план, да се минимизират вредните въздействия върху природните ресурси, като същевременно се постига „приобщаващ икономически растеж“ в агрохранителния сектор (пълноценна и продуктивна заетост и достоен труд). 


Още по темата четете в публикацията на Агрозона: https://agrozona.bg/onlayn-seminara-ustoychivi-hranitelni-sistemi/