img

Доц. д-р Петровска от Институт по царевицата - Кнежа - лектор на Национален агросеминар за „Устойчиво зърнопроизводство при променящи се климат и пазари“

24.11.2023

XI Национален агросеминар на Националната асоциация на зърнопроизводителите „Устойчиво зърнопроизводство в условия на променящи се климат и пазари“ се провежда от 23 до 25 ноември в курортен комплекс Албена.

Сред авторитетните лектори в деловата програма на събитието са и доц. д-р Наталия Петровска и доц. д-р Валентина Вълкова от Института по царевицата в Кнежа на Селскостопанска академия.

Още в първия ден на Националния агросеминар доц. д-р Наталия Петровска изнесе лекции, от които е видимо защо научната експертиза на ръководеното от нея научно звено на Селскостопанска академия, е в състояние да предложи хибриди сред най-търсените групи на зрялост, които могат да задоволят всяко търсене на земеделските производители. Създадени при всички промени на агроклиматичните условия за страната хибридите Института по царевицата в Кнежа са с доказани качества в сортоизпитването и като признание и оценка не отстъпват на чуждата селекция.