Меню

sorghum 96На демонстративното поле на Земеделския институт – Шумен бяха представи последните достижения на Европейската селекция на сорго, включващи 19 хибрида за зърно и 5 хибрида за производство на зелена маса, в това число и новите сортове на ЗИ - Шумен – Ендже 1, Максиред и Максибел. Откритият ден на соргото се организирана съвместно от ЗИ – Шумен и Европейската асоциация „Sorgum ID”. Соргото е култура с голямо бъдеще и то ще заема все по-голям дял от сеитбооборота в България.
Присъстваха: председателят на Селскостопанска академия проф. д-р Васил Николов, зам.- председателят на проф. д-р Мая Игнатова, г-н Шарл-Антоан Куртоа, представител на „Sorgum ID”, колеги от други институти от системата на Академията, представители на фирми вносители на семена от сорго, както и много земеделски производители от Североизточна България. Фирмите-участнички направиха представяне на възможностите за използване на соргото като перспективна за развитието на земеделието в България зърнена култура.

 

sorghum 59

Антикорупция

Изпращайте сигналите с повече данни, а по възможност и доказателства за откритите нередности. Анонимността е гарантирана!