Меню

ekip1Добруджански земеделски институт – вашата гаранция за сигурност в земеделието! – Под този надслов Добруджански земеделски институт за поредна година участва в Международното изложение „Борса за семена и посадъчен материал“, организирано от „Добрички панаир“ АД в периода 30.01.-03.02.2018 г.
По традиция експозицията на института беше представена от богата гама оригинални базови семена от пшеница, тритикале, ечемик, слънчоглед, фасул, леща, грах.
С оглед на предстоящата пролетна сеитбена кампания акцентът беше поставен върху пролетните култури, представени от мостри семена от сортове полски фасул Еликсир, Блян, Устрем и Скития, леща Илина и грах Кристал. Характерно за сортовете Блян, Устрем и Скития е, че са с изправен храст, което ги прави подходящи за директно механизирано прибиране. Интерес предизвика и новата „Технология за производство на полски фасул“, създадена в института от авторски колектив от специалисти по селекция, агротехника и фитопатология.
Слънчогледът беше представен от сорт Фаворит и хибридите Дея, Севар, Велека, Вокил, Велко, Габи, Яна, Сан Лука, Валин, Линзи, Дивна, Вяра, Деведа и Теди.
Всички сортове и хибриди са селекция на Добруджански земеделски институт и са плод на научнообоснована схема на сортоподдържане и семепроизводство. Те са доказани във времето като изключително подходящи за отглеждане в условията на България и успешно съчетават висок добив и качество.
Гарантиран произход, високо качество, стабилни добиви, богат избор и атрактивни цени – това са част от причините земеделските стопани от района на Добруджа и страната да изберат именно семената на Добруджански земеделски институт.
Селекционерите и агрономите-специалисти от института са винаги на разположение на земеделските производители за съвети, които биха били полезни за правилния избор на сорт и точна технология на извеждане на производството.
shtand2222

shtand33333

 

Антикорупция

Изпращайте сигналите с повече данни, а по възможност и доказателства за откритите нередности. Анонимността е гарантирана!