Меню

ncanemblemaJust 2На 23 април (понеделник) 2018 г. ще се проведе Българо - китайски форум за развитие на селското стопанство.
Организатори са Институтът за аграрна икономика към Селскостопанска академия, Шанхайският университет „Жао Тонг”, Китай, Аграрният университет – Пловдив и Университетът за национално и световно стопанство – София.
На събитието ще присъства представител на Министерство на земеделието, храните и горите, заместник–министърът на образованието и науката проф. Иван Димов, първи заместник-министър на Министерство на науката и технологиите на Китай г-н Хуанг Вей, посланикът на Китай в България Н. Пр. Джан Хайджоу, заместник-ректорът на Шанхайския университет „Жао Тонг” проф. Дан Ву, председателят на Селскостопанска академия проф. д-р Васил Николов, ректори на университети и други.
Събитието ще започне от 9.30 ч. в Бест уестърн хотел експо, гр. София.

Повече за събитоето може да видите https://forumbulgariachina.alle.bg

 

На 27 април 2018 г. ще се състои международна научно-приложна конференция на тема: „Животновъдство – традиции, биологично разнообразие и споделен опит“. Форумът е посветен на състоянието и проблемите в животновъдния отрасъл.
Откриването на научния форум е от 10.30 ч. в хотел „Национал палас“, град Сливен.
Събитието се провежда в рамките на Четиринадесетото издание на Националното изложение по животновъдство Сливен 2018 година.

 

 

Meteo-Pasqua

3d11aadb-7054-44c3-b157-4a5acb7c1b71Екип от специалисти от Института по декоративни растения – София ще ви очаква в двора на Църквата "Рождество Христово" в Младост-3, София, в неделя (1 април), с най-прекрасните пролетни цветя и професионални съвети как да се грижите за тях, за да създават уют и красота в домовете ви.

starosel2На 22 и 23.03 се проведе работна среща на ръководството на Селскостопанска академия с директорите на институтите и 4-те нови научни-центъра. Дискутирани бяха подходите и основните моменти при разработването на новия устройствен правилник на Академията, който предстои да бъде приет, след влизане в сила на новия Закон за ССА.
Председателят на Селскостопанска академия проф. д-р Васил Николов изложи визията за структурните звена на Академията. Той предложи Научните съвети да бъдат формирани по научни направленя, на квотен принципи и или те, или експертните съвети да изпълняват ролята на програмни съвети. В управлението на институтите, освен общото събрание, по значителна роля трябва да има дирекциоввите съвети, в който, според проф. Николов, директорът и зам. директорът, задължително да участват научният секретар на института, председателят на доминиращия профсъюз, директорът на експерименталната база и ръководителите на секции, които пък трябва да се избират от колективите.
Ввнимание беше отделено на принципите на управление на бюджета, които ще бъдат дискутирани на по- късен етап, след изясняване на взаимовръзката с министерството на земеделието и храните и министерството на финансите.
На работното съвещание, експертите от отдел „Наука и образование“ представени спечелени от ССА научните проекти, финансирани от фанд „Научни изследвания“, проектите, по които в момента тече процедура по одобрение и възможностите за кандидатстване по бъдещи проекти и програми.

starosel1

2d4f5175-aafa-43c3-99fb-f1c2145cf1f9

 

Страница 1 от 79

Антикорупция

Изпращайте сигналите с повече данни, а по възможност и доказателства за откритите нередности. Анонимността е гарантирана!